kirby samen met haar mama

Natuurlijke producten verergeren allergie

Vaak hoor ik dat natuurlijke producten niet geschikt zijn voor mensen met allergieën, dat wanneer je natuurlijke producten gebruikt bij allergieën dit net de allergische reacties doet toenemen! Dat is een mythe!

Als ukkie groeide ik op in een warm en gelukkig gezin. Toch herinner ik me ook een mama met gezondheids-problemen, voornamelijk migraine-aanvallen. Na lang zoeken werd de oorzaak gevonden. Mijn mama heeft een voedselintolerantie voor bepaalde voedingsstoffen en is zeer allergisch voor bepaalde stoffen (bijvoorbeeld conserveermiddelen) in cosmetica en verzorgingsproducten. Ze kan niet alles eten maar ook niet zomaar alles op haar huid smeren of zich met eender wat wassen.

Sinds ze dit wist is ze zich gaan verdiepen in de werkstoffen en ingrediënten van cosmetica. Ze merkte al snel dat een aangepast eetpatroon en het gebruik van natuurlijke verzorgingsproducten haar aanvallen deed verdwijnen! Geen zware medicatie meer die het menselijk lichaam zo zwaar belast. Een hele nieuwe, gezondere en migrainevrije wereld ging open voor haar én voor ons gezin want mijn mama voelde zich veel beter in haar vel.

Toen volgde de periode van de natuurwinkel. Mama bezocht hem regelmatig op zoek naar specifieke producten waar ze erg goed op reageerde: een bepaalde merk van koffie, natuurlijke verzorgingsproducten. Een belangrijke vereiste is dat haar producten geen van volgende bestanddelen mogen bevatten: benzoaten, parabenen, kleurstoffen, smaakversterkers. Evenals specifieke producten zoals vanille, komkommer, frambozen, … Ik kan nog wel even doorgaan.

Mama en ik zijn bovendien “gezegend” zijn met hooikoorts.

Door de uitgebreide allergielijst voor onder andere synthetische stoffen en bewaarmiddelen, zijn synthetische cosmetica vrijwel geen optie. De keuze is enorm beperkt. Trouwens … waarom zou je je huid belasten met iets onnatuurlijks, vol microplastics en andere ongezonde bestanddelen als het ook helemaal anders kan?

Natuurlijke en zuivere producten halen hun kracht uit onze natuur. En wat een kracht heeft Moeder Natuur! Mijn mama kan zeker niet alles gebruiken, toch is er voldoende keuze waar ze zich super bij voelt en wat geen migraine-aanvallen bij haar uitlokt. Sterker nog, natuurlijke producten zoals gember en lavendel hebben een positieve invloed op hoofdpijn en migraine. Gemberthee drinken en een ontspannend badje nemen met lavendelolie zijn niet voor niets twee van mijn mama haar favoriete ontspanningsmomentjes.

Wat hooikoorts betreft, kan je door te werken met natuurlijke tips & tricks je allergie onder controle houden. Brandnetelthee heeft een positief effect op ons verdedigingsmechanisme en vermindert zo de productie van de chemische stoffen die worden aangemaakt bij een allergische reactie.
Veel mensen met hooikoorts zweren ook bij een theelepel honing per dag. Lokale honing bevat dan wel de pollen waar we allergisch op zouden reageren maar door ze gecontroleerd in te nemen zou men er een immuniteit voor creëren. Dit is hetzelfde principe als dat wat we kennen van een vaccin.

Het gaat er maar net om te weten waarvoor je allergisch bent en de kracht van onze natuur op de juiste manier te gebruiken! Niet elk verzorgingsproduct is geschikt voor iedereen. Maar ik ben er van overtuigd dat er voor iedereen ook met een allergische huid of een bepaalde intolerantie, een geschikt natuurlijk product is! Wij helpen je heel graag bij je zoektocht! Want ook jouw huid verdient de beste natuurlijke producten!

Groene en natuurlijke groetjes,
Kirby van naturOh!

Registreer je voor onze nieuwsbrief

Registreer je voor onze nieuwsbrief

Benieuwd naar onze nieuwe producten? Geïnteresseerd in onze tips? Lees er alles over in onze nieuwsbrief en schrijf je snel in.

By Kirby Roosens P&H
Laathoflaan 4, 2180 Ekeren
hi@naturoh.be

Benieuwd naar onze nieuwe producten? Geïnteresseerd in onze tips? Lees er alles over in onze nieuwsbrief en schrijf je snel in.

By Kirby Roosens P&H
Laathoflaan 4, 2180 Ekeren
hi@naturoh.be

Benieuwd naar onze nieuwe producten? Geïnteresseerd in onze tips? Lees er alles over in onze nieuwsbrief en schrijf je snel in.

By Kirby Roosens P&H
Laathoflaan 4, 2180 Ekeren
hi@naturoh.be

© 2021 naturOh! | All Rights Reserved | Webdesign by IN.DRUK . Kickstarter for brands

© 2021 naturOh! | All Rights Reserved
Webdesign by IN.DRUK

We gebruiken cookies om je surfgedrag te analyseren
en zo onze website voortdurend te verbeteren.